Facebook stran

 

INTERVENCIJE V LETU 2015

 

 

3. januar ob 19:24 uri nas je občanka prosila za pomoč pri odpiranju notranjih vrat v Podgori pri Dolskem. Izvozili smo z PV-1. Na kraju smo z tehničnim posegom odprli notranja vrata v stanovanju, ter s tem omogočili vstop lastnici v stanovanje. Na intervenciji sta sodelovala 2 operativna člana. Intervencija zaključena ob 19:57 uri.

 

8. januar ob 22:27 uri so zapiskali pozivniki požar kontejnerja na Vidmu 54 nasproti bara Zvonček. Izvozili smo z GVC 16/15. Kontejner smo odmaknili od ostalih in ga pogasili. Kontejner je na pol zgorel. Na intervenciji je sodelovalo 6 operativnih članov Intervencija zaključena ob 23:05 uri.

 

8. januar ob 23:31 uri so ponovno zapiskali pozivniki, da je prišlo do požara kontejnerja pri pokopališču v Dolu. Izvozili smo z GVC 16/15. Požar smo lokalizirali in pogasili. Na intervenciji je sodelovalo 6 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 23:50 uri.

 

18. januar ob 01:17 uri so zapiskali pozivniki, da je ponovno prišlo do požiga kontejnerja pri Mercatorju v Dolu. Izvozili smo z GVC 16/15. V celoti je pogorel zabojnik za papir in na pol zabojnik za steklo. Pri gašenju stekla je steklo začelo pokati in leteti po zraku. Ko smo požar pogasili, smo naredili obhod in ugotovili, da je nekdo poskušal zažgati tudi kontejnerje na Vidmu – dovoz na glavno cesto. Po vrnitvi v GD smo videli, da je tudi to noč bil na obhodu požigalec – skupina oz posameznik. Na intervenciji je sodelovalo 9 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 01:59 uri.

 

11. februar ob 10:00 uri smo bili obveščeni da so se vžgale saje v dimniku v stanovanjski hiši v Zajelšah. Izvozili smo z GVC 16/15. Dimnik smo pogasili in očistili. Materialna škoda ni nastala. Na intervenciji so sodelovali 3 operativni gasilci. Intervencija zaključena ob 11:30 uri.

 

21. marec ob 02:15 uri so zapiskali pozivniki, da gorijo zabojniki za komunalne odpadke pri mrliški vežici v Dolu. Izvozili smo z GVC 16/15. Ogenj je zajel štiri kontejnerje. Dva kontejnerja nam je še uspelo rešit. Uničeni so bili štirje kontejnerji in betonska ograja na kateri je odpadel omet. Po koncu požara smo še oprali cesto na kateri je ležal omet cca 10 m stran od požarišča. Letos je to že četrta intervencija v kateri so goreli zabojniki za smeti. Na Intervenciji je sodelovalo 7 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 03:04 uri.

 

24. maj ob 11:00 nas je občanka prosila za pomoč pri odpiranju vrat v Dolskem pri Mercatorju, ker se je zaklenila iz stanovanja v pečici pa je imela nedeljsko kosilo. Izvozili smo z GVC 16/15. Na Kraju smo ugotovili, da bomo v stanovanje vstopili skozi okno, ki je bilo odprto. Postavili smo lestev, ter vstopili v stanovanje in odklenili vhodna vrata, ter omogočili lastnici vstop v stanovanje. Materialne škode ni bilo. Na intervenciji je sodelovalo 5 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 11:47 uri.  

 

4. julij ob 23:18 smo bili obveščeni, da gori travnik nasproti črpalke OMW. Izvozili smo z GVC 16/15 in PV-1. Na kraju, kjer naj bi gorelo ognja ni bilo. Pregledali smo še širši del okolice in požarišča prav tako nismo našli. Šlo je za lažno prijavo. Na intervenciji je sodelovalo 12 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 23:50 uri.

 

23. julij ob 00:24 uri smo bili obveščeni o požaru hiše v Zajelšah. Izvozili smo z GVC 16/15 in PV-1. Na kraju smo ugotovili, da v sobi tlijo obleke, poleg njih pa se je nahajal goreča sveča. Tlečo obleko smo pogasili in prezračili prostore.  Reševalci RPL Ljubljana so eno osebo hospitalizirali. Na kraju je bila prisotna tudi policija. Na intervenciji je sodelovalo 9 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 01:25 uri.

 

7. avgust ob 22:02 uri smo bili obveščeni da je na Vidmu v  jašek padel maček. Izvozili smo z GVC 16/15 in PV -1. Na kraju, kjer naj bi padel v jašek maček ga po odprtju večjih jaškov nismo našli. Sodelovalo je 8 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 22:40 uri. 


7. avgust ob 23:12 uri smo bili ponovno obveščeni, da se na Vidmu sliši oglašanje mačka iz jaška. Izvozili smo z GVC 16/15. Na kraju smo odprli več jaškov, ter jih zavarovali in počakali, da je prestrašen maček sam prišel iz cevi, ki vodijo iz jaška naprej v kanalizacijsko omrežje. Ko je prišel iz jaška smo jašek zaprli, prijaviteljica pa je poskrbela za mačka. Sodelovali so 4 operativni člani. Intervencija zaključena ob 00:01 uri.

 

15. avgust ob 7:23 uri smo bili aktivirani za odpiranje vrat v Lazah pri Dolskem. Izvozili smo z GVC 16/15. Na kraju smo z tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, ter omogočili vstop osebi, ki skrbi za starejšo gospo. Na kraju so bili prisotni policisti, posredovanje reševalcev ni bili potrebno. Na intervenciji je sodelovalo 7 operativnih članov. Intervencija zaključena ob 8:10 uri.

 

7. oktober ob 16:10 uri smo bili obveščeni, da je pred Mercatorjem v Dolu, zalito parkirišče. Izvozili smo z PV – 1 in PMB. Na kraju smo z potopno črpalko izčrpali cca 8 kub.m. vode. Na intervenciji so sodelovali 3 operativni člani. Intervencija zaključena ob 17:15 uri.

 

10. oktober ob 11:00 uri smo bili ponovno aktivirani, da je zalito parkirišče pred Mercatorjem. Izvozili smo z PV – 1 in PMB. Voda se na parkirišču nabira zaradi zamašenih propustov. Potrebna bo sanacija jaškov, da nebo prihajalo ob vsakem malo večjem deževju do zalitja parkirišča. Vodo smo izčrpali in s tem omogočili nemoten dostop do trgovine. Na intervenciji so sodelovali 4 operativni člani. Intervencija zaključek ob 12:40 uri.   

 

19. oktober ob 14:12 uri smo bili ponovno aktivirani za črpanje vode iz parkirišča pred Mercatorjem. Izvozili smo z GVC 16/15. Izčrpali smo okoli 8 kub.m. vode. Na intervenciji so sodelovali 4 operativni člani. Intervencija zaključena ob 15:12 uri.

 

4. december ob 14:03 uri smo bili obveščeni o možnosti požara na osebnem vozilu v kraju Zaboršt. Izvozili smo z GVC 16/15. Na kraju smo odklopili akumulator, ker se je kadilo iz električnih žic. Na intervenciji so sodelovali 4 operativni člani. Intervencija zaključena ob 14:30 uri.

 

Skupaj v letu 2015 beležimo 16 intervencij.