Facebook stran

 

INTERVENCIJE V LETU 2012

 

 

31. januarja smo dobili obvestilo o poplavljeni kleti v stanovanjski hiši v Klečah. Ogled kraja je pokazal, da večje posredovanje ni bilo potrebno.

 

15. februarja je zagorelo na robu gozda v Zaborštu. Požar se je razširil v gozd in dobil status gozdnega požara. Hitra in učinkovita intervencija je preprečila razširitev na nedostopne terene. Vzrok požara je bila nepazljivost občana pri pomladanskem čiščenju.

 

11. maja smo intervenirali pri prometni nesreči na zasavski cesti v Beričevem. Poškodovanemu vozilu smo odklopili akumulator in zavarovali območje  nesreče.

 

2. julija smo bili ponovno na »zasavki«. Zopet prometna nesreča, tokrat smo morali vozilo tudi pogasiti. Pri trku v prometni znak se je namreč prevrnilo in zagorelo.

 

20. avgusta je zagorel ekološki otok pri krožišču v Dolu. Požar smo uspešno pogasili.


27. avgusta beležimo travniški požar za vrtcem pri OŠ Dol pri Ljubljani. Požar je bil hitro lokaliziran in večja intervencija ni bila potrebna


14. septembra je zagorelo v naselju »kostanjevi dvori«. Vzrok izbruha ognja je bila električna instalacija. Poleg naše enote je v intervenciji sodelovala tudi brigada Ljubljana in upravnik naselja z dežurno elektro službo.

 

25. septembra nam je ponovno priskočila na pomoč brigada Ljubljana. Razlitje kurilnega olja je področje, ki ga naša enota zaradi tehničnih pomanjkljivosti opreme ne obvlada. Intervencija je preprečila večjo ekološko onesnaženje

 

1. decembra v poznih nočnih urah smo dobili obvestilo, da gorijo kontejnerji. Med vožnjo na intervencijo smo ugotovili, da je takšnih požarišč več in da je potrebna večja aktivnost na več mestih. Skupaj je to noč na osmih (8) požariščih zgorelo enajst (11) kontejnerjev.

 

2. decembra- komaj smo odšli spat- pa ponovno intervencija. Gorel je kontejner za obleke pri OŠ Dol pri Ljubljani. Izkazalo se je, da je bil zažig v sklopu nočnih požigov, sama izvedba in vsebina kontejnerja pa je narekovala, da se je požar potuhnil in izbruhnil kasneje od ostalih

 

7. decembra, vikend kasneje se je zgodba ponovila. Ponovno intervencija na kontejnerje. Tokrat je zagorel ekološki otok pri dolanski graščini. Samo hitri intervenciji gre zasluga, da se požar ni razširil na bližnje zaraslo področje graščine.

 

Skupaj v letu 2012 beležimo 11 intervencij.